E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşte---

Petrol düşüşte

Petrol düşüşte
10 Eylül 2013 - 11:25 borsagundem.com

Petrol fiyatları Rusya'nın Suriye krizine çözüm oluşturabilecek önerisinin ardından düşüşünü 2. güne taşıdı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'nin Rusya tarafından Suriye'ye yapılan kimyasal silahlarını teslim etmesi çağrısının bir saldırıyı engelleyebileceği açıklamalarıyla sakinleşen Ortadoğu petrol ihracatı endişeleri üzerine düşüşünü 2. güne taşıdı.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 1.2'ye varan düşüşler yaşayarak dünün yüzde 0.9'luk kaybını genişletti. Başkan Barack Obama, NBC News ile gerçekleştirdiği bir röportajda Rusya'nın Suriye'ye kimyasal silahlarını teslim etme çağrısının "potansiyel olarak pozitif bir gelişme" olduğunu belirtti. Brent petrolün Batı Teksas türü ham petrole olan farkı 3 haftanın en düşük seviyesine geriledi.
Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Rusya'nın teklifi sanki bir İngiliz anahtarı gibi çünkü bütün katılımcıların isteklerine bir çözüm buluyor. Bu çözüm ihtimali de petrolün hararetini dindiriyor" yorumunu yaptı.
Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1.32 dolara varan düşüşlerle 108.20 doları görmesinin ardından Singapur saatiyle 14:50'de New York Mercantile Exchange'de 108.71 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 109.52 dolara gerileyerek 2 yılın zirvesinden düşüşe geçti. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 1 üzerinde gerçekleşti.
Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 1.11 dolarlık artışla 112.61 dolar oldu. Brent petrol ve WTI petrol arasındaki fark 4.65 dolar olarak gerçekleşti. Fark dün 4.20 dolara kadar daralarak 19 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye inmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)