E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşte---

Petrol düşüşte

Petrol düşüşte
18 Haziran 2015 - 10:30 borsagundem.com

Petrol, ABD’de stokların mevsim ortalamasından yüksek seyretmesi ile düşüşü 2. güne taşıyor

Petrol, ABD stoklarının mevsim ortalamasının üzerinde seyretmesi ile düşüşü 2. güne taşıyor. ABD stoklarının yüksek seyri küresel arz fazlası sorununun süreceği sinyali veriyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 0.7 kadar geriledi. Energy Information Administration (EIA) verilerine göre ABD’de petrol stokları geçtiğimiz hafta 2.68 milyon varil geriledi ancak stoklar yine de yılın bu döneminde 5 yıllık ortalamanın 89 milyon varil üzerinde seyrediyor. Oman Investment Fund başekonomisti Fabio Scacciavillani, “Uzun vadede petrol için denge fiyat 80 dolar olacak” dedi.

Petrol 6 yılın en düşük seviyesinden gösterdiği toparlanma, fiyatlardaki (Mart ayından bu yana) yüzde 40’lık yükselişin üretimi teşvik edeceği spekülasyonu ile duraksıyor. ABD rekora yakın bir hızda üretim yaparken, Suudi Arabistan, Irak ve Kuveyt OPEC’teki üretim artışlarına öncülük ediyor.

Sydney’deki Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, “Seyahat sezonuna girdik. Dolayısıyla stoklarda gerileme beklenebilir. Petrol üretiminde henüz bir düşüş yok, yeterince talep de yok” dedi.

Temmuz vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 41 sent kadar gerileyerek 59.51 dolar oldu ve Singapur saati ile 13:36’da 59.74 dolardan işlem gördü. Kontrat Çarşamba günü 5 sent gerileyerek 59.62 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 55 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 yükseldi.

Ağustos vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında, 31 sent kadar veya yüzde 0.5 düşüş göstererek varil başına 63.56 dolardan alıcı buldu. Kontrat Çarşamba günü 17 sent yükselerek 63.87 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 3.68 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)