E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşüne ara verdi---

Petrol düşüşüne ara verdi

Petrol düşüşüne ara verdi
24 Kasım 2016 - 07:45 borsagundem.com

Petrol, Irak'ın OPEC anlaşması dahilinde üretimi kısacağını açıklamasının ardından düşüşünü durdurdu

Irak Petrol Bakanı Jabbar al-Luaibi, Irak'ın değer OPEC üyesi ülkelerle birlikte üretimi kısmaya hazır olduğunu söyledi. Wall Street Journal'a konuşan Luaibi, "Irak, OPEC ile işbirliği yapmaya ve üretimi kısmaya hazır" dedi. OPEC üyesi ülkelerin temsilcilerinin Salı günü Viyana'da yaptıkları toplantıdan sonra basına sızan bilgilerde Libya ve Nijerya hariç her üyenin üretimi yüzde 4,0-4,5 kısmasının önerildiği, Irak ve İran'ın buna istekli olmadıkları ifade edilmişti.

Petrol, Irak cephesinden gelen olumlu açıklamaların ardından düşüşünü durdurdu. Brent petrol 48.96 seviyesinden kapandıktan sonra yeni günde aynı seviyede yatay seyirde..Ham petrol ise NYMEX piyasasında 47.96 dolardan kapandıktan sonra yeni günde 0.10 kazançla 48.01 dolar seviyesinde...

Rus petrol sektöründen kaynakların verdikleri bilgiye göre, Rus yetkililer OPEC'in bir anlaşmaya varması halinde Rusya'nın petrol üretimini nasıl donduracağını planlamaya devam ediyorlar. Ancak üretime
getirilecek sınırlamanın önde gelen üreticiler arasında nasıl dağıtılacağı konusunda hala bir anlaşma yok.
Kaynaklar yaptıkları açıklamada, "Üretimin dondurulması teknik olarak mümkün, ancak her şeydeh öhce üretimin ne kadar dondurulacağıtanımlanmalı ve hangi şirketlerin bunda yer alacağı açıkça ortaya konmalı. Bu konuda müzakereler devam ediyor" ifadelerini kullandılar.

OPEC üyesi ve üyesi olmayan önde gelen petrol ihracatçısı ülkelerden uzmanlar 30 Kasım'da Viyana'da yapılacak OPEC toplantısı öncesinde 28 Kasım'da yine Viyana'da bir araya gelerek üretimin dondurulması konusundaki seçenekleri ele alacaklar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)