E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde yükseliş sürüyor---

Petrolde yükseliş sürüyor

Petrolde yükseliş sürüyor
17 Haziran 2016 - 16:10 borsagundem.com

Petrol dünkü sert düşüşün ardından yükselişini sürdürüyor

Petrol fiyatları 50 dolar üzerindeki seviyelerinden başlayan düşüşünü dün de hızlı bir şekilde sürdürerek 48 dolar seviyelerinin altına geriledi ve bu hafta yüzde 5.2 düştü. ABD verisinin petrol stoklarının arttığını işaret etmesiyle birlikte başlayan kayıplarını doların düşüşünü sürdürerek ABD parası cinsinden emtianın cazibesini artırmasıyla birlikte en sert haftalık kaybını azalttı. 

Brent petrol dün 48.50 seviyesindeki açılışın ardından sert düşerek kapanışını 47.01 dolar seviyesinden gerçekleştirdi. Dolar endeksinin gevşemesi ile kayıplarını azaltan petrol öğleden sonra yükselişini hızlandırdı.Şu saatlerde ise yüzde 2.80 yükselişle 48.23 dolar seviyesinde. NYMEX ise 45 Dolar seviyelerine gevşedikten sonra yeni günde yüzde 2.21 primle 47.21 dolar seviyesinde…

Rusya Petrol Bakanı Alexander Novak, Rusya ve Suudi Arabistan arasında petrol piyasasına yön vermek için işbirliğine ihtiyaç olmadığını, düşük fiyatların 10 ile 15 yıl arası sürebileceğini belirtti. Ayrıca Novak, doğalgaz borcunu ödemediği için Belarus’a petrol ihracını azaltacaklarını bildirdi.

Şubat ayında görülen 12 yılın en düşük seviyesinden yükselen petrol, daha yüksek fiyatların ABD'de üretim artışını teşvik edeceği yönündeki spekülasyon ile kazançlarına ara verdi. Conoco Phillips, Kanada'da Surmont tesisindeki petrol kuyularının yaklaşık yüzde 75'ini yeniden faal hale getirdi.

Sydney'de CMC Markets baş analisti Ric Spooner, “Kanada üretiminin geri dönüşü ile fiyatlar gidebileceği yer kadar gitmiş olabilir. Düzeltme hareketinin yılın başlarında olacak bir düzeltmeye göre daha sınırlı olması yüksek ihtimal çünkü piyasa dengelenmeye daha yakın gibi görünüyor” dedi.

Altın 1284 seviyesinde

 

Avrupa borsalarının güçlü yükselişle açılmaları bekleniyor

 

Japonlar 'yen'deki değer artışından endişeli

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)