E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
21 Mart 2014 - 10:15 borsagundem.com

Batı Teksas petrolü, stoklardaki azalmayla 3. haftalık düşüşe ilerlerken Brent petrol de geri adım attı

Batı Teksas petrolü, ABD'de ham petrol stoklarının Kasım'dan beri en yüksek seviyeye çıkmasıyla üçüncü haftalık düşüşe hazırlanıyor. Londra'da Brent geri adım attı.

Vadeliler New York'ta düşüşün 2. gününe girerek, yüzde 0.7 kadar geriledi. Enerji Enfermasyon İdaresi'nin 19 Mart tarihli açıklamasına göre ABD'de üretimin artmasıyla petrol stokları yükselişin 9. haftasına girdi. Rusya'nın Kırım'ı ele geçirmesiden sonra dün ABD'nin yaptırım sopasını göstermesiyle Brent petrol fiyatı arttı.

"Üretimdeki ve stokların genelindeki artış yumuşak bir tona işaret ediyor," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef analisti Ric Spooner, "Ukrayna'daki durumdan bazı aksaklıklar da olsa, arza çok büyük etki edecek bir olay değil," diye ekledi.

Mayıs vadeli WTI kontratı 65 sent kadar azalarak Nymex'te varil başına 98.25 dolar oldu ve Singapur saatiyle 13:38'de 98.30 dolardan işlem gördü. Nisan vadeli kontrat yüzde 0.9 gerilemeyle 99.43 dolara inmesinden sonra dün vadesini doldurdu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 45 altında seyrediyor. 

Mayıs vadeli Brent kontratı 44 sent kadar gerilemeyle Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 106.01 dolardan işlem gördü. Dün 7.55 dolar olan WTI ile Brent arasındaki fark 7.77 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)