E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
19 Şubat 2015 - 08:23 borsagundem.com

Petrol, dünyanın en büyük petrol tüketici ABD’nin resmi stok verisinin açıklanması öncesinde düşüşü ikinci güne taşıyor

ABD’de petrol stoklarının rekor seviyeye genişleme göstermesi bekleniyor.

Petrol vadelileri, New York’ta yüzde 3.7 kadar geriledi. Energy Information Administration (EIA) tarafından Perşembe günü açıklanacak stok verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler, 13 Şubat’ta sona eren haftada stokların 3 milyon varil yükselerek 420.9 milyon varile ulaştığı tahmininde bulunuyor. Beklenti gerçekleşirse ABD’de petrol stoku seviyesi 1982’den bu yana en yüksek seviyeye çıkmış olacak.

Artan ABD stokları, geçtiğimiz yıl fiyatların yaklaşık yüzde 50 gerilemesine neden olan küresel arz fazlası sorununu şiddetlendiriyor. Marathon Oil Corp. bu yıl için olan harcama olanında yüzde 20’lik ek bir indirim yapacağını açıkladı. Royal Dutch Shell Plc ve Chevron Corp.’unda aralarında bulunduğu petrol şirketleri fiyatlardaki gerilemeye yanıt olarak yatırımlarını azaltma kararı verdiler.

Sydney’deki CMC Markets baş stratejisti Michael McCarthy, “Açıklanacak stok verisi önemli olacak. Yatırımlarda geri çekilmeler olduğuna yönelik kanıtlar görünüyoruz” dedi.

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, 1.91 dolar düşerek Nymex elektronik işlemlerde varil başına 50.23 dolara oldu ve Sydney saati ile 16:03’te 50.64 dolardan işlem gördü. Kontrat, Çarşamba günü 1.39 dolar gerileyerek 52.14 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 28 yukarısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 5 düşüş gösterdi.

Nisan vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 98 sent düşüş ile varil başına 59.55 dolardan alıcı buldu. Kontrat Çarşamba günü 2 dolar veya yüzde 3.2 gerileyerek 60.53 dolara geriledi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 8.24 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)