E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
22 Nisan 2015 - 08:24 borsagundem.com

Petrol, ABD stoklarının genişlediğini göstermesi beklenen veri öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor

Petrol, ABD’de stokların rekor seviyeden yükseldiğini göstermesi beklenen resmi verinin açıklanması öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor.

Petrol vadelileri, New York’ta yüzde 1.3 kadar gerileyerek Salı günü kaydettiği yüzde 2.2’lik düşüşü genişletti. Energy Information Administration’ın (EIA) Çarşamba günü açıklayacağı ABD petrol stoku verisi öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler, stokların geçtiğimiz hafta 3.2 milyon varil yükseldiği tahmininde bulunuyorlar. Venezuela yetkilileri, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Yardımcısı Abdulaziz Bin Salma ile bir araya gelerek piyasanın istikrarlaştırılması hakkında görüştüler.

Petrol, Mart ayında 6 yılın en düşük seviyesinden toparlanmasının ardından duraksadı. ABD’de petrol stokları, hizmet veren sondaj kulesi sayısının Aralık’tan bu yana yarı yarıya düşürülmesine rağmen 85 yılın en yüksek seviyesinde seyrediyor. Exxon Mobil Corp. CEO’su Rex Tillerson’a göre OPEC’in üretimi düşürmeye yönelik isteksizliği ABD üreticilerine yönelik bir saldırı değil, petrol için en ekonomik fiyatı bulma girişimi.

Sydney’deki Fat Prophets kaynak analistlerinden David Lennox, “Piyasa ralli kapasitesini sınırladı ve düşüş potansiyeli bulunuyor” dedi.

Haziran vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 76 sent kadar düşerek varil başına 55.85 dolara geldi ve Sydney saati ile 14:13’te 55.94 dolardan işlem gördü. Salı günü vadesi dolan Mayıs kontratı 1.12 gerileyerek 55.26 dolara indi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 54 altında seyrediyor.

Haziran vadeli Brent petrol kontratı 52 sent kadar veya yüzde 0.8 gerileyerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında varil başına 61.56 dolardan alıcı buldu. Kontrat Salı günü 1.37 dolar düşüş ile 62.08 dolara indi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.61 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)