E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
28 Mayıs 2013 - 09:04 borsagundem.com

OPEC toplantıları öncesinde petrol fiyatlarında düşüş devam ediyor

OPEC’in en büyük tedarikçilerinde Suudi Arabistan Enerji Bakanı’nın petrolde 100 dolar seviyesindeki fiyatların makul olduğunu gelecek yıl talebin düşeceğini açıklaması ile yeni günde petrol fiyatlarının etkilendiği görülüyor.  OPEC’in haftanın ilerleyen günlerine üretim hedefini açıklaması beklenirken yeni günde ABD ham petrolünde 33 centlik düşüşle 93.83 dolara gelinirken ham petrol vadelilerinde pazartesi günü 57 centlik düşüş yaşandı.
Geçtiğimiz hafta NYMEX yüzde 2 düşerken, Çin’deki büyüme korkularının düşüşte etkili olduğu görülüyor.
Brent tarafında yüzde 0.312lik ger çekilme ile102.66 dolara gelinirken geçtiğimiz hafta Brent vadelilerinde yüzde 2.1’lik düşüş yaşanmıştı.
Suudi enerji Bakanı Suhail Muhammed al Mazrouei’den sonra Venezüella Petrol Bakanı Rafael Ramirez’in OPEC üyelerinin petrol üretimini sınırlandırabileceklerini açıklaması dikkat çekti.
Ramirez, OPEC üyelerinin 100 Dolar/varil petrol fiyatının sürdürülmesi için petrol üretiminin kısılması gerektiğine karar vermeleri halinde ülkesinin buna destek vereceğini söyledi. Ramirez, ülkesinin hali hazırda OPEC'in günlük üretim kotalarını koruması taraftarı olduğunu da vurguladı. OPEC üyesi ülkelerin petrol bakanları 31 Mayıs Cuma günü Viyana'da bir araya gelecekler.
İran devlet petrol şirketi National Iranian Oil Company, Bolivya'nın petrol ve doğalgaz sektörlerine yatırım yapmayı değerlendiriyor. National Iranian Oil Company Bolivya Müdürü Mahmud Astaneh,"Bolivya'da petrol ve gaz arama projelerine dahil olup olmama konusunda karar vermek için fizibilite çalışmaları yapıyoruz ve ekonomik şartları değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)