E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
13 Haziran 2013 - 08:40 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD'deki stokların artışı, Türkiye'de yaşanan gerilimden olumsuz etkileniyor

Petrol fiyatları arz tarafında yaşanan yükseliş nedeniyle düşmeye devam ediyor. Batı Texas petrolü son 4 günün 3’ünde düşüş yaşarken hem ABD petrol stokları hem de Orta doğu’daki gerilimin bu düşüşte etkili olduğu konuşuluyor.
Yeni günde yüzde 0.5 düşüş yaşayan petrol fiyatlarında dün yaşanan sınırlı kazancın da silindiği görülüyor. ABD hükümetinin verilerinde geçtiğimiz hafta stoklarda yükseliş yaşanması ve Türkiye’de Taksim Meydanı’nda yaşanan gerilimin petrol fiyatları üzerinde etkili olduğu kaydedilirken, Libya’da üretimin 1 milyon varilin altına düşmesi de olumsuz algıyı güçlendiriyor. 
Yapılan değerlendirmelerde küresel ekonominin güçlü büyüme kaydedemeyeceği yönünde algının güçlenmesi ile petrol fiyatlarının olumsuz etkilendiği de dile getiriliyor.
WTI Temmuz teslimatlarında 51 centlik düşüşle petrol 95.37 dolara gelirken, vadelilerde 100 günlük hareketli ortalamadan yüzde 41 aşağıda yer alıyor. Petrol dün 95.88 dolar seviyesindeydi.
Brent tarafında yeni günde 38 cenlik düşüş ile 103.11 dolara gelinirken, Ağustos vadeli rakamlarda 40 centlik geri çekilme ile 103.16 dolardan fiyatlanıyor. Brent tarafında 50 günlük hareketli ortalamanın destek verdiği görülüyor.
OPEC’ten yılın ikinci yarısında yavaşlamanın öngörülmesi ile petrol fiyatlarında düşüş yaşanacağını açıklaması takip edilirken, ABD stoklarında 2.5 milyon varile gelinmesi fiyatları olumsuz etkiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)