E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol düşüşünü sürdürüyor---

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
30 Ocak 2012 - 10:39 borsagundem.com

Avrupalı liderlerin borç görüşmelerinin öncesinde petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı

Avrupalı liderlerin ekonomiti ve petrol tüketimini korkutan bögenin borç krizini görüşmek adına buluşmalarının öncesinde petrol düşüşünü ikinci güne taşıdı.
Petrol vadelileri geçtiğimiz hafta yüzde 1.1 değer kazandıktan sonra bugün yüzde 0.6 kadar düştü. Avrupa Birliği liderleri Brüksel saati ile 14.00'te Almanya'nın önderlik ettiği bütçe açığı kontrol anlaşmasını ve 500 milyar euro (660 milyar dolar) tutarındaki kurtarma fonunu görüşmek adına bir araya gelecekler. Yunanistan ve özel sektör kreditörtleri 28 ocak tarihinde yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde anlaşmanın tamamlanmasını beklediklerini açıklamışlardı. Uluslararası Enerji Ajansı yetkilileri iran'ın nükleer programını görüşmek adına dün Tahran'a ulaştılar.
"Önümüzde duran bir sonraki engel Yunanistan'ın borcunun yeniden yapılandırılmasına dair resmi duyuru." diyen Sidney'deki CMC Markets baş analisti Ric Spooner, "Petrol arzı tarafında ise yatırımcılar Avrupa tarafından petrolüne ambargo uygulanan İran'a kilitlendiler." açıklamasında bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki mart teslimli ham petrolün varili 64 sent düşüşle 98.92 dolar olurken Sidney'de ise yerel saatle 15.30'da 99.09 dolardan işlem gördü. Kontrat 27 ocak tarihinde 14 sent düşüşle 99.56 dolar oldu. Fiyatlar bu ay yüzde 0.3 yukarıda seyrediyor.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki mart teslimli brent petrolün varili 40 sent düşüşle 111.06 dolardan işlem görürken Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 11.94 Dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)