E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 'Fed' ile geriledi---

Petrol 'Fed' ile geriledi

Petrol 'Fed' ile geriledi
20 Haziran 2013 - 10:06 borsagundem.com

Petrol fiyatları dün Bernanke'nin açıklamaları ve stokların yükselmesi üzerine değer kaybetti

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de stokların beklenmedik şekilde yükselmesi ve Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin varlık alımlarında bu yılın sonuna doğru bir azaltma olabileceği açıklamasının ardından düşüşünü 2. güne taşıdı.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 1.8'lere varan düşüşler yaşadı. Enerji Bilgilendirme Departmanı tarafından açıklanan verilere göre ABD ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 313,000 varil arttı. Bernanke dün Washington'da gerçekleştirdiği basın toplantısında varlık alımlarının bu yıl sonuna doğru azalmaya başlayacağını ve büyük ihtimalle 2014 yılı ortasında sona ereceğini dile getirdi. Öncül Çin satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Haziran ayında 48.3'e gerilerken, Bloomberg anketine katılan 15 ekonomistin tahmin medyanı 49.1 olarak gerçekleşti.
Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Fed'den gelecek değişim ve yükselen stoklar piyasanın üzerinde bir etki bırakıyor. Fed'in alımları azaltması ekonominin iyi bir yönde ilerlediğini gösteriyor. Stokların nasıl olduğuna bakarsanız aslında çok iyi durumda değiller" ifadelerini kullandı.
Temmuz vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1.78 dolara varan kayıp yaşadı ve New York Mercantile Exchange'de 96.46 dolardan işlem gördü. Kontratların işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 87 üzerinde gerçekleşti. Fiyatlar dün 20 sent düşerek 98.24 dolara geriledi. Daha aktif işlem gören Ağustos vadeli kontrat 1.25 dolar değer kaybederek Singapur saatiyle 13:25'te 96.66 dolar oldu.
Ağustos vadeli Brent petrolün varil fiyatı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1.68 dolara varan düşüşler geçirdi ve 104.44 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge petrolünün tahvil fiyatı ile WTI petrolü fiyatı arasındaki fark 7.84 Dolar oldu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)