E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatı yükselişte---

Petrol fiyatı yükselişte

Petrol fiyatı yükselişte
11 Şubat 2015 - 08:40 borsagundem.com

Petrol fiyatları volatilite nedeniyle yükseliyor

Petrol, yatırımcıların piyasada aşırı arz olduğuna yönelik işaretler karşısında ABD üretiminin yavaşladığı beklentilerini değerlendirmeleri ile 4 günün en büyük düşüşünü kaydetmesinin ardından varil başına 50 doların üzerinden işlem görüyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 2.2 kadar yükseldi. Salı günü yüzde 5.4 gerileme görülmüştü. Energy Information Administration (EIA), piyasadaki düşüşün sondaj çalışmalarını azaltması ile ABD’nin üretimi için görünümünü düşürdü. EIA’nın Çarşamba günü açıklayacağı stok verisi öncesinde Bloomberg News anketine katılan analistler, ülkenin petrol stoklarının geçtiğimiz hafta Ağustos 1982’den bu yana en görülen rekor seviyeden daha da yükseldiği tahmininde bulunuyor.

Petrol, ABD stoklarının genişlemeye devam etmesi ve fiyatların geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 50 gerilemesine neden olan küresel arz fazlasına katkı sağlaması ile 6 yıldan bu yana görülen en yüksek volatilite ile işlem görüyor. Dünyanın en büyük bağımsız petrol traderı olan Vitol Group’a göre petrol, ABD üretim artışının stoklarda büyük bir yükselişe neden olması ile düşüşü sürdürebilir.

Sydney’de bulunan CMC Markets baş stratejisti Ric Spooner, “Petrol stoklarının genişlemesi bekleniyor ancak bazı piyasa katılımcıları ABD üretiminin düşeceği yönünde pozitif bir görüşe sahip. Gördüğümüz görece olarak bir volatilite durumu” dedi.

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 1.12 dolar kadar yükselerek varil başına 51.14 dolara geldi ve Singapur saati ile 13:05’te 50.45 dolardan işlem gördü. Kontrat, Salı günü 2.54 dolar düşüş ile 50.02 dolara geriledi. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 20 aşağısında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 5.3 geriledi.

Mart vadeli Brent petrolü kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 50 sent kadar veya yüzde 0.9 artış ile varil başına 56.93 dolardan alıcı buldu. Kontrat, Salı günü 1.91 dolar gerileyerek 56.43 dolara indi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 6.08 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)