E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrolde son durum---

Petrolde son durum

Petrolde son durum
25 Nisan 2016 - 17:10 borsagundem.com

Brent ham petrol fiyatında negatif seyir sürüyor

Güne negatif başlayan petrol fiyatlarında alışlar hızlandı. Öğlen saatlerinde 44.24 dolar seviyelerini test eden brent petrol öğleden sonra gelen alımlarla yüzde 0.70 puan artıya geçti. Saat 17.15 itibari ile tekrar yüzde 012 eksi seviyelerde seyreden petrolde fiyat 45.08 dolar. 

Doha toplantısında anlaşma çıkmasa da ülkelerin üretimi dondurma konusunda görüşmelere devam edeceklerini açıklamaları petrole destek olmaya devam ediyor. dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan toplam günlük 12 milyon olan üretim kapasitesini devam ettirecek. İran ise yaptırımların kaldırıladığı Ocak ayından bu yana üretimi günlük 1 milyon varil artırdı. Uzmanlar 200 günlük ortalama olan 43 dolar seviyesinin üzerinde yükselişin devam edebileceğini ancak bir güç kaybı olduğunu ifade ediyorlar. Yeniden bir 43 dolar denemesi gelebilir. Yukarıda ise 46.50 ve 47.40 seviyeli önemli dirençler."

RBC Capital Markets analisti Helima Croft, önde gelen petrol üreticilerinin arzın dondurulması konusunda anlaşamamalarına rağmen vadeli piyasalarda satış gelmemesinin, ham petrol fiyatında dibin bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Croft, "Arz resmi iyileşiyor. ABD'nin üretimi ciddi şekilde aşağı geliyor. Arz fazlası azaltıldı ve şimdi fiyatın 50 dolar/varil seviyesine doğru hareket ettiğini konuşuyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)