E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları 7 yılın dibinde---

Petrol fiyatları 7 yılın dibinde

Petrol fiyatları 7 yılın dibinde
12 Aralık 2015 - 12:05 borsagundem.com

Petrol, arz fazlasının süreceğine ilişkin endişelerle 2008'den beri en düşük seviyede

Petrol, OPEC'in üretim tavanı uygulamasını kaldırmasının ardından piyasada arz fazlasının devam edeceği yönündeki tahminler ile Londra'da 2008 yılından bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Brent petrol vadeli kontratları, bir yıldan uzun bir sürenin en sert haftalık kaybını gerçekleştirdi. Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Cuma günkü haberine göre talepteki yavaşlama ve OPEC'in üretim tavanı uygulamasını kaldırmasıyla birlikte küresel arz fazlası en erken 2016 sonlarına kadar devam edecek. OPEC, 4 Aralık toplantısında üretim indirimine gitmeme yönünde karar almıştı.

Petrol fiyatları, OPEC'in piyasa payını koruma stratejisini korumasıyla birlikte küresel finans krizinden bu yana görülmeyen seviyelere indi. Cuma günkü bir rapora göre, Irak'ın artan üretiminin Suudi Arabistan'ın üretimindeki hafif düşüşün üzerine çıkmasıyla grubun toplam üretimi Kasım ayında üç yılın yükseğine ulaştı.

New York merkezli hedge fonu Again Capital LLC'den John Kilduff, "Darbe almaya devam ediyoruz. OPEC toplantısında üretim tavanı uygulamasından vazgeçilmesi yeterince kötüydü. Şimdi de herkesi piyasa payı için agresif hamleler yaptığını görüyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)