E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında yükseliş hızlandı---

Petrol fiyatlarında yükseliş hızlandı

Petrol fiyatlarında yükseliş hızlandı
26 Ocak 2017 - 17:40 borsagundem.com

OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarını tam olarak uyguladığı haberleri petrol fiyatlarını destekliyor

Petrol fiyatları, yatırımcıların ABD'de artan stoklardan ziyade OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarına odaklanmasının etkisiyle yükseldi.

Brent Petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında Çarşamba günü 36 sent ya da yüzde 0.7 yükselerek 55.08 dolardan kapandı. Yeni günde brent petrol varil başına 55.19 doları gördükten sonra yüzde 1.70 yükselişle 56.21 dolara geldi.

Batı Teksas Petrol ü (WTI), Nymex piyasasında,Çarşamba günü 43 sent düşerek 52.75 dolardan kapandı. Sabah saatlerinde varil başına 52.79 dolara gevşedikten sonra yüzde 1.25 kazançla 53.41 dolara geldi. 

Kuveyt Petrol Bakanı, OPEC ve diğer üreticilerin üretim kısıntılarına muhtemelen tam olarak uyadağını ve bunun sonucu küresel ham Petrol piyasalarının bu yılın başlarında dengeye kavuşabileceğini söyledi. Enerji Enformasyon İdaresi verilerine göre, ABD'de Petrol stokları geçen hafta 2.84 milyon varil arttı ve yükselişini üçüncü haftaya taşıdı. 

Petrol fiyatları geçen yılın sonlarında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve diğer 11 üretici ülkenin küresel arz fazlasını gidermek için üretimi kısacağına ilişkin beklentilerle ralli yaptıktan sonra, Ocak ayının büyük kısmını varilbaşına 50 dolar ile 54 dolar arasında geçirdi. Suudi Arabistan, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 1 Ocak'tan itibaren hedeflenen üretim kısıntısının yüzde 80'den fazlasının gerçekleştirildiğini kaydederken, Uluslararası Enerji Ajansı, fiyatlardaki yükselişle birlikte ABD'de kaya Petrol ü üretiminin artacağı tahmininde bulundu. ABD'de aktif Petrol sondaj kuyusu sayısı geçen hafta 2013'ten bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.

BP PLC, büyük petrol üreticilerinin pazar payı için mücadelelerini yenileme ihtimaline vurgu yaparak, gelecek 10 yılda dünyanın petrol talebinin gevşeyeceğini ancak petrol arzının hiç eksilmeyeceğini söyledi. BP'nin yıllık enerji görünümünde öngörülen eğilimlerin, arzı azaltmak için büyük petrol üreten ülkeler arasındaki işbirliğinin kısa ömürlü olabileceğini gösterdiği belirtildi. 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)