E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları arttı ---

Petrol fiyatları arttı

Petrol fiyatları arttı
17 Şubat 2012 - 16:51 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları arttı

ABD ham petrolünün Mart ayı teslimi varil fiyatı Avrupa'daki işlemlerde 98 sent artışla 103,30 dolara çıktı. ABD ham petrolünün varil fiyatı dün 52 sent yükselişle 102,32 dolardan kapanmıştı.
Londra Brent tipi ham petrolün Mart ayı teslimi varil fiyatı da gün içinde 120 doları geçtikten sonra 119,85 dolardan işlem görmeye başladı.
Ham petrol fiyatlarının artmasında ABD ekonomisinin toparlandığına dair işaretlerin yatırımcı güvenini artırması ve küresel borsaların değer kazanması etkili oldu.
Ayrıca Yunanistan için ikinci kurtarma paketi üzerinde anlaşılacağı yönündeki iyimser hava ile İran'ın nükleer programının askeri çatışmaya yol açacağı ve bu ülkenin Hürmüz Boğazı'ndan petrol geçişini zorlaştıracağı endişeleri ham petrol fiyatlarındaki yükselişi destekledi.
Piyasa uzmanları ise artan petrol fiyatlarının tüketici harcamalarına zarar vermesinden ve küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkilemesinden kaygılanıyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)