E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları arzdan etkilenir mi?---

Petrol fiyatları arzdan etkilenir mi?

Petrol fiyatları arzdan etkilenir mi?
17 Şubat 2016 - 07:15 borsagundem.com

Goldman Sachs, petrol üretiminin dondurulmasına ilişkin kararın fazla etkisinin olmayacağını kaydetti

Aralarında Damien Courvalin ve Jeffrey Currie'nin de bulunduğu Goldman Sachs analistleri, bugünkü e-posta notunda, üretimin dondurulmasının, diğer ülkelerin de işbirliğine yapması koşuluna bağlı olduğunu ve anlaşma somutlaşsa bile belirsizliğin "yüksek" olduğunu kaydetti.

Notta, İran'ın muhtemelen anlaşmaya katılmayacağı, zira bu ülkenin üretimi artırma ve pazar payını geri alma tahhüdünde bulunduğu ve bu nedenle, İran'ın anlaşmaya katılması durumunda, üretimin bir miktar artırılmasına izin verilebileceği kaydedildi.

Goldman, kalan yaptırımlar dolayısıyla İran'ın üretim artışı için tutucu bir tahminde bulunmasına karşın, kaya petrolü üretiminin kısa vadeli tepki veren doğasından dolayı, daha geniş çaplı üretim kısıntılarının kendi kendini engelleyebileceğini düşünüyor.

Goldman analistleri, "Anlaşma, üretim kısıntıları gibi, daha fazlasının başarılabileceği yönünde bir algılama yaratabilir, ancak biz bunun fiyat düşüşlerine bir taban oluşturacağını düşünmüyoruz. Zira petrol fiyatları yalnızca stok artışları durduruğunda istikrar kazanacaktır. Bu da mevcut üreetim seviyelerinde ancak 2016'nın ikinci yarısında olur" şeklinde görüş belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)