E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları dalgalanıyor---

Petrol fiyatları dalgalanıyor

Petrol fiyatları dalgalanıyor
06 Eylül 2013 - 09:58 borsagundem.com

Petrol fiyatları Suriye beklentileri ve stok verileriyle dalgalı bir seyir izliyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de stokların azalması ve Başkan Barack Obama'nın Suriye'ye saldırmak için G-20 öncesi diplomatik destek aramasıyla kazançlar ve kayıplar arasında dalgalanma yaşadı.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde çok değişiklik göstermezken, üst üste 2. haftalık yükselişe doğru ilerledi. Obama, St. Petersburg'da G-20 liderleriyle görüşmelerine başlayarak askeri olmasa da siyasi destek vermelerini istedi. WTI kontratlarıın sevkiyat noktası olan Cushing, Oklahoma'da stoklar 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.
Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Şu anda dikkatler Suriye'de ve saldırının nasıl olacağı petrolün fiyatını belirleyecek. Bir tırmanış olacaktır. 112.50 doların üzerine çıkması için çok büyük bir olayın olması gerekir" yorumunu yaptı.
Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı Singapur saatiyle 13:25'te 7 sent düşerek 108.30 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 1.1 tırmanarak 108.37 doları gördü ve 27 Ağustos'tan bu yana en büyük kazancı gerçekleştirdi. Tüm petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 54 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu hafta genelinde yüzde 0.6 yükseldi.
Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 6 sent düştü ve 115.20 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI arasındaki fark 6.90 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)