E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüşe geçiyor---

Petrol fiyatları düşüşe geçiyor

Petrol fiyatları düşüşe geçiyor
02 Ağustos 2024 - 07:13 borsagundem.com

Petrol fiyatları Orta Doğu'daki gerilimler ve talep endişeleri sonrası düşüşe geçiyor

Petrol, dünyanın en büyük iki ekonomisindeki talep endişeleri artan jeopolitik riskleri gölgede bıraktığından dördüncü haftalık düşüşe doğru gidiyor.

Brent ham petrolü, Perşembe günü yüzde 1,6 düştükten sonra varil başına 80 dolara yakın işlem gördü, ABD ham petrolü ise 77 doların altında. ABD ve Çin'deki fabrika göstergeleri Perşembe günü daralma gösterdi ve bu da imalatta zayıflık belirtileri olduğunu gösteriyordu. Ham petrol, Hamas ve Hizbullah liderlerinin öldürülmesinin Orta Doğu'da artan gerginliğe yol açmasının ardından Çarşamba günü sıçramıştı.

Singapur'daki Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, "Talep endişeleri tekrar merkez sahneye çıkıyor" dedi.

Petrol, Çin'deki tüketimle ilgili endişeler devam ederken ve OPEC+'ın gelecek çeyrekten itibaren üretimi artırmaya hazırlanırken Aralık ayından bu yana en uzun haftalık düşüş serisine hazırlanıyor. ABD'deki parasal gevşemenin tüketimi artıracağı beklentileri ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranı indiriminin Eylül ayında gelebileceğini söylemesiyle destekleniyor.

Asya borsalarında Wall Street'in ardından düşüşteAsya borsalarında Wall Street'in ardından düşüşte

 

Apple, Amazon ve Intel, nisan-haziran dönemi bilançolarını açıkladıApple, Amazon ve Intel, nisan-haziran dönemi bilançolarını açıkladı

 

New York borsasında ABD veri sonrası sert düşüşNew York borsasında ABD veri sonrası sert düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)