E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüşe geçti---

Petrol fiyatları düşüşe geçti

Petrol fiyatları düşüşe geçti
13 Ocak 2014 - 08:14 borsagundem.com

WTI petrol, Fed spekülasyonlarının azalmasıyla dalgalı seyretti

Batı Teksas ham petrolü (WTI), ABD istihdamındaki beklenenden daha yavaş gelen büyümenin Fed'İn tahvil alımı azaltımını hızlandıracağı spekülasyonlarını hafifletmesiyle kayıp ile kazanç bölgeleri arasında gidip geldi.

Vadeliler New York'ta yatay seyretti. İstihdam 74,000 yükselerek, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin en düşük tahmininin dahi altında gerçekleşti. Bloomberg anketine katılan 90 ekonomistin tahmin medyanı, istihdamda 197,000 artış olacağı yönündeydi. Olayla ilgili bilgisi olan bir kaynağın açıklamasına göre, Nexen Petroleum UK Ltd., Buzzard petrol sahasındaki üretimi durdurdu.

"Batı Teksas ve Brent destek seviyelerinin üstünde seyrediyorlar," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef stratejisti Michael McCarthy, "Enerji için risk kısa vadede yukarı yönlü," diye ekledi.

Şubat vadeli WTI'ın varil fiyatı Nymex'te 31 sent düşüşle Sidney saatiyle 11:05'te 92.81 dolara çıktı. Kontrat 10 Ocak'ta 1.06 dolar yükselişle 92.79 doları gördü. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 6.2 altında seyretti.

Şubat vadeli brent petrol 17 sent kadar düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe'da 107.08 dolara çıktı. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 14.67 dolar olarak kaydedildi. Fark 10 Ocak'ta 14.53 dolardan kapanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)