E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüyor---

Petrol fiyatları düşüyor

Petrol fiyatları düşüyor
17 Eylül 2013 - 09:33 borsagundem.com

Petrol fiyatları Suriye konusundaki gerginliğin dinmeye devam etmesiyle gerileyişini sürdürüyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları ABD tarafından Suriye'ye yönelik bir askeri müdahalenin yakın zamanda gerçekleşmeyeceği spekülasyonuyla düşüşünü 3. güne taşıdı.
Petrol vadelileri dün 3 haftanın en düşük seviyesinden kapanmasının ardından bugün de yüzde 0.9'a varan düşüşler yaşadı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'nin kimyasal silahlarının yok edilmesi ve Beşar Esad'ın görevinden ayrılması için bir Birleşmiş Milletler kararı olması gerektiği konusunda görüş birliğine vardı. Libya'da hükümetle grevdeki işçiler arasındaki görüşmeler sonrasında ham petrol üretiminin yüzde 25'i yeniden sağlanırken, Meksika'da Ingrid fırtınasının ardından petrol ihracat istasyonları yeniden açıldı.
Sidney'de bulunan CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Suriye'deki durum bu yumuşak fiyatlara etki ediyor. Şu anki ikilemden çıkabilmek için bir yol olduğunu görüyoruz" yorumunu yaptı.
Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1 dolara varan düşüşlerle 105.59 dolar seviyesini görürken, Singapur saatiyle 13:14'te 105.73 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 1.5 düşerek 106.59 dolar oldu ve 26 Ağustos'tan bu yana en zayıf seviyeye geriledi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 12 üzerinde gerçekleşti.
Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 62 sente varan düşüşle ICE Futures Europe borsasında 109.45 dolar oldu. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 4.19 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)