E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüyor---

Petrol fiyatları düşüyor

Petrol fiyatları düşüyor
07 Ekim 2013 - 09:42 borsagundem.com

WTI petrol fiyatları, Meksika Körfezi'ndeki fırtına tehdidinin ardından üretimin yeniden devam etmesi üzerine geriledi

Batı Teksas türü ham petrol fiyatları Meksika Körfezi'ndeki Karen tropik fırtınasının dinmesinin ardından devam eden üretim ve ABD'de borç tavanının limitine yaklaşılmasıyla tekrar yükseldi.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 0.6'ya varan düşüşler yaşadı.Fırtınadan dolayı Körfez'deki üretimin yaklaşık yüzde 62'si tehdit altına girmişti. ABD Hazine Bakanı Jacob J. Lew, ülkenin temerrüde düşme riskini göz ardı edebilmek için 17 Ekim'e kadar borç tavanını artırmak zorunda olduğunu dile getirdi.
Singapur'da bulunan IHS Energy Insight başkan yardımcısı Victor Shum, "Fırtınadan ortaya çıkan tehdit geriledi. Şimdi dikkatler iyice Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasındaki kördüğüme çevirildi" yorumunu yaptı.
Kasım vadeli WTI petrolün varil fiyatı 61 sente varan düşüşlerle 103.23 dolara kadar gerilerken, Singapur saatiyle 13:48'de 103.30 dolar oldu. Kontrat 4 Ekim'de yüzde 0.5 yükselerek 103.84 doları gördü ve son bir ayın ilk haftalık yükselişini gerçekleştirdi. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 58 altında gerçekleşti.
Kasım vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 43 sent gerileyerek 109.03 dolar oldu. Avrupa ve ABD gösterge ham petrolleri arasındaki fiyat farkı 5.81 dolar olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)