E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları endişelendiriyor---

Petrol fiyatları endişelendiriyor

Petrol fiyatları endişelendiriyor
10 Eylül 2012 - 17:11 borsagundem.com

Ali al-Naimi: "Bu petrol fiyatlarını haklı çıkarmak zor"

Suudi Haber Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali al-Naimi, küresel arz, talep ve envanterlerin petrol fiyatlarında şu günlerde yaşanan yükselişi haklı çıkarmadığını söyledi.
Al-Naimi bugün yaptığı açıklamada, "Suddi Arabistan, uluslararası petrol piyasasında yükselen fiyatları hakkında endişeli" dedi. Suudi Petrol Bakanı, petrol fiyatlarının, piyasa temel ilkeleri tarafından desteklenmediğini belirterek, "Piyasa gayet dengelenmiş durumda, gelecekte toparlanma kabul edilebilir bir zaman dilimi içerisinde görünüyor ve envanterler yetecek, hatta artacak seviyede" dedi.
Dünya petrolünün yarısından daha fazlası için bir fiyat göstergesi olan Brent petrol, bu yılın düşük seviyesi olan 21 Haziran'dan bu yana yüzde 29 yükselirken, Avrupa Birliği'nin, İran'dan alınan ham petrol üzerindeki ambargo 1 Temmuz'da başladı. Ekim vadeli Brent petrol, Londra merkezli ICE Avrupa Vadeliler borsasında Londra saatiyle 11:14'te varili 114.82 dolar oldu.
Dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, son 30 yılın neredeyse en yüksek seviyelerinde üretim yapıyor. OPEC'ten açıklanan rapora göre, Suudi Arabistan'ın üretimi, petrol iharacatçıları örgütünün günlük arzını dünyanın ihtiyacı olan seviyenin 1.3 milyon varil üzerine çıkardı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)