E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları geriledi---

Petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatları geriledi
08 Kasım 2017 - 00:06 borsagundem.com

Petrol fiyatları dün ABD piyasalarında son 2,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra bugün değer kaybı ile kapandı.

BORSAGUNDEM.COM 

New York Ticaret Borsası'nda Aralık vadeli Batı Teksas türü petrol yüzde 0.3 oranında ve 15 sent gerileyerek 57.20 dolardan günü tamamladı. Fiyatlar önceki üç işgünü boyunca, yükselişle kapanmış ve 2015 Temuuz ayından bu yana görülen en yüksek seviyeleri test etmişti. Ocak vadeli Brent türü petrol ise 58sent ve yüzde 0.9 oranında düşüşle 63.69 dolardan fiyatlandı.

Pazartesi günü gerçekleşen işlemlerde hem WTI hem de Brent türü petrol yüzde 3'ün üzerinde yükselişler yaşayarak 2015 Haziran ayından bu yana en yüksek seviyelerde günü tamamlamışlardı. Suudi Arabistan'da hükümet yetkilileri, kraliyet ailesi mensupları ve iş adamlarının rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanması petrol fiyatlarındaki yükselişe etkili olmuştu.

Analistler, Suudi Arabistan'da yaşanan gelişmelerin ilk etapta petrol arzını olumsuz etkileyebilecek gelişmeler olarak alıgılandığı ancak şu an bu olasılığın daha düşük göründüğünü ifade ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)