E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları geriledi---

Petrol fiyatları geriledi

Petrol fiyatları geriledi
31 Ocak 2013 - 21:24 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD'den gelen verilerin etkisiyle 4 ayın zirvesinden gerilemeye başladı

Petrol fiyatları, ABD'de işsizlik başvurularının beklentilerin üzerinde yükselmesi üzerine son 4 gündür ilk kez düşüş yaşadı.
Fiyatlar, işsizlik başvurularının geçtiğimiz hafta 368,000'e yükselerek Bloomberg anketi tahmin medyanının üzerinde çıkması üzerine düşmeye başladı. Petrol, bu yıl güçlü bir ekonomik büyümenin talep patlamasına yol açacağı söylentisiyle dün son 4 ayın zirvesine yükselmişti.
Kentucky merkezli Summit Energy Inc. portföy yöneticisi Jacob Correll, "Beklentiler, verilerin gösterdiğinden biraz daha ileride. Daha iyi ve sağlam veri görene kadar yukarı yönlü hareketi devam ettirmek zor" dedi.
Mart vadeli West Texas Intermediate ham petrolünün varili New York saatiyle 13:42'de 41 cent gerileyerek 97.53 dolara indi. New York Mercantile Exchange'deki işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 37 üzerinde gerçekleşti. Vadeliler dün 97.94 dolardan kapanarak 14 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeden kapanmışlardı. Fiyatlar Ocak ayında yüzde 6.2 yukarıda seyrederken, üst üste 3. aylık artışı gerçekleştirmeye doğru ilerliyorlar.
Mart vadeli Brent petrolün varili ise 85 cent artarak Londra merkezli ICE Futures Europe'da 115.75 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 2.9 üzerinde gerçekleşti. Brent'in West Texas'a olan farkı dün 16.96 dolar iken bugün 18.22 dolara çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)