E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları geriliyor---

Petrol fiyatları geriliyor

Petrol fiyatları geriliyor
24 Aralık 2013 - 09:38 borsagundem.com

Fiyatların sürdürülemez olduğu spekülasyonları WTI fiyatlarını düşürdü

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), şu anki fiyatların sürdürülemez olabileceği spekülasyonlarıyla Ağustos'tan beri ilk aylık yükselişini azaltarak düşüşün 2. gününe girdi.

Vadeliler, kazanışlarını 200 gün hareketli ortalamasının üstüne çıkarmayı başaramamasının ardından yüzde 0.4 kadar düştü. WTI bu ay şu ana kadar yüzde 6.4 kadar artmış oldu. Bu haftaki hükümet verileri öncesinde Bloomberg anketinde, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de benzin stoklarının yükselişinin 5. haftasına girilmesi bekleniyor.

"Ham petrol 200 gün hareketli ortalaması seviyelerine direniyor ve bu da yatırımcılara bu seviyeden çok uzağa gitmemeleri için bir sebep veriyor," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef analisti Rşc Spooner, "Son zamanlardaki kazançlardan sonra, yatırıcımların haberlerin fiyatları yakalayıp yakalayamayacağını beklemekte rahat olduğu olduğu bir seviyeye ulaştık" diye belirtti.

Şubat vadeli WTI'ın varil fiyatı 38 sent kadar azalarak Nymex'te 98.53 doları bulmasından sonra Singapur saatiyle 13:00'te 98.69 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 41 sent düşüşle 98.91 doları bulmuştu. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 68 altında seyretti. Fiyatlar 2013'te yüzde 7.5 yükseldi.

Şubat vadeli Brent petrolün varil fiyatı Londra merkezli ICE Futures Europe'da 1 sent gerilemeyle 111.55 dolar oldu. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 12.86 dolar olarak kaydedildi. Fark dün artışın 4. gününde 13 doları bulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)