E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları geriliyor---

Petrol fiyatları geriliyor

Petrol fiyatları geriliyor
28 Ocak 2014 - 09:00 borsagundem.com

WTI, ham petrol stoklarının artacağı spekülasyonlarıyla bir haftanın en düşük seviyesine yakın

Batı Teksas ham petrol (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de ham petrol stoklarının arttığı spekülasyonlarıyla bir haftanın en düşük fiyatına yakın seyrediyor.

Vadeliler New York'ta dün 2. kez düşmesinden sonra yatay seyretti. Enerji Enfermasyon İdaresi yarın gelecek verileri öncesindeki Bloomberg anketine göre, ham petrol stoklarının geçen hafta 2 milyon varil azalması bekleniyor. Ankette benzin stokları artarken distile stoklarının düştüğü de gözüküyor.

"Stok verileri başta olmak üzere, piyasaları hareketlendirecek birçok şey var," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef stratejisti Michael McCarthy, "Enerji piyasaları gayet güçlü yükseldi ve sağlıklı bir gerileme normal," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratının varil fiyatı Nymex'te 13 sent artışla Singapur saatiyle 13:36'da 95.85 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 1 kayıpla 21 Ocak'tan bu yana en düşük seviye olan 95.72 dolara inmişti. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 53 altında seyretti. Fiyatlar geçen hafta yüzde 2.4 yükseldi.

Mart vadeli Brent kontratı 21 sent güçlenerek, Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 106.90 dolara çıktı. Dün 10.97 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark, 11.05 dolar olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)