E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları geriliyor ---

Petrol fiyatları geriliyor

Petrol fiyatları geriliyor
13 Mart 2012 - 16:51 borsagundem.com

Fed'in daha fazla teşviğe gitmeyeceği tahmini ile petrol geriliyor

ABD perakende satışlarının beş ayın en fazlasında gerçekleşmesinin ardından FEd'in parasal genişlemeye gitmeyeceği tahmini ile dolar güçlenirken petrol düşüşünü ikinci güne taşıyor.
Şubat ayı perakende satışlarının yüzde 1.1 artış kaydetmesinin ardından doların euro karşısında bir ayın yükseğine çıkması ile petrol fiyatları yüzde 0.5 kadar değer kazandı. Fed'in Washington'daki toplantının ardından TSİ 20.15'te açıklama yapması bekleniyor.
Şikago'daki Iitrader.com baş piyasa stratejisti Rich Ilczyszyn, "Dolar yukarı petrol aşağı ilişkisine geri dönüyoruz. Piyasa Fed'den yeni bir teşvik beklemediği sürece dolar beslenmeyi sürdürecektir." açıklamasında bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki nisan teslimli petrolün varili yüzde 0.3 ya da 28 sent düşüşle yerel saatle New York'ta 9.26'da 106.06 dolardan alıcı bulurken Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki nisan teslimli brent petrolün varili 1 sent kayıpla 125.33 Dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)