E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları haftalık kazancını korudu---

Petrol fiyatları haftalık kazancını korudu

Petrol fiyatları haftalık kazancını korudu
09 Ağustos 2024 - 07:58 borsagundem.com

Orta Doğu'daki gerilimin ardından yükselen petrol fiyatı haftanın son günüyle birlikte yatay zemine inerek haftalık kazancını korudu

Petrol, yatırımcıları Orta Doğu'daki gelişmeleri ve daha geniş piyasalardaki yükselişi izlemesiyle üç günlük toparlanmanın ardından sakinleşti.

Brent, Perşembe günü yüzde 1,1 yükseldikten sonra varil başına 79 dolar civarında işlem gördü ve ABD ham petrolü, ABD işgücü piyasasındaki dayanıklılık işaretlerinin hisse senetlerini yükseltmesiyle 76 doların üzerinde işlem gördü. ABD, Katar ve Mısır, Gazze'deki savaşı sona erdirmek için yeni bir ateşkes görüşmeleri turu çağrısında bulunurken, bölge İran'ın İsrail'e yönelik beklenen saldırısına hazırlanıyor.

Petrol, Brent'in Pazartesi günü küresel hisse senedi piyasalarındaki düşüşü takip ederek yedi ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından toparlandı. Vadeli işlemler, Libya'nın en büyük sahasının durdurulması, ABD'nin altıncı hafta stok çekmesi ve Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik saldırılarının yükseliş eğilimini artırmasıyla birlikte dört haftalık kayıp serisini sona erdirecek.

Shandong merkezli Qisheng Futures analisti Gao Jian, "piyasanın umutlarını çok yüksek tutmaması gerekiyor. Gelecek çeyrekte kademeli olarak fiyatlanması gereken düşüş yönlü faktörler var” dedi.

Asya borsaları güne yükselişle başladıAsya borsaları güne yükselişle başladı

 

Kripto para borsası  FTX müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecekKripto para borsası FTX müşterilerine 12,7 milyar dolar ödeyecek

 

SPK yasa dışı sitelere izin vermediSPK yasa dışı sitelere izin vermedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)