E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları haftaya yükselişle başladı---

Petrol fiyatları haftaya yükselişle başladı

Petrol fiyatları haftaya yükselişle başladı
16 Eylül 2024 - 07:28 borsagundem.com

Petrol fiyatları Libya'daki ihracat düşüşü ve Çin'deki ekonomik durgunluk ile birlikte haftanın ilk işlem gününe yükselişle başladı

Petrol, Libya ihracatındaki düşüşün Çin'deki ekonomik durgunluğun derinleştiğine dair işaretlerle dengelenmesiyle yükselişe geçti.

Petrol, bir ay içindeki ilk haftalık kazancı sonrası haftanın ilk işlem gününde artış gösterdi.

Brent vadeli işlemleri varil başına 72 dolara yakın işlem görürken, ABD ham petrolü 69 dolara doğru tırmandı.

Birleşmiş Milletler öncülüğündeki görüşmelerin merkez bankasının kontrolü üzerindeki çıkmazı çözememesi ve bunun petrol endüstrisine sıçramasıyla Libya ihracatı belirgin şekilde düştü.

Hafta sonu açıklanan Çin verileri, endüstriyel üretimin 2021'den bu yana en uzun düşüş serisini yaşadığını ve yatırımın beklenenden daha fazla düştüğünü gösterdi. Bu yıl için yüzde 5 olan resmi ekonomik büyüme hedefi giderek ulaşılmaz görünüyor.

Bir numaralı ham petrol ithalatçısındaki kötüleşen durum ve küresel arzdaki artış, Brent'i bu çeyrekte yaklaşık yüzde 17 oranında düşürerek 2021 sonundan bu yana en düşük seviyeye yaklaştırdı.

Commonwealth Bank of Australia Analisti Vivek Dhar, Çin'in büyüme hedefini savunmaya çalıştığını görene kadar Çin talebindeki zayıflığın muhtemelen devam edeceğini söyledi. "Geçen yıl gördüğümüz gibi bu sadece bir ay uzakta olabilir." diyen Dhar, Pekin'in geçen Ekim ayında bütçe açığını artırmasına atıfta bulundu.

İngiltere'de konut fiyatları yükseldiİngiltere'de konut fiyatları yükseldi

 

Reeskontta döviz alım cezasına muafiyetReeskontta döviz alım cezasına muafiyet

 

Jose Mourinho'dan takımına 'hırs' eleştirisiJose Mourinho'dan takımına 'hırs' eleştirisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)