E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları iki ayın en yüksek seviyesine yakın ---

Petrol fiyatları iki ayın en yüksek seviyesine yakın

Petrol fiyatları iki ayın en yüksek seviyesine yakın
02 Temmuz 2024 - 08:09 borsagundem.com

Brent vadeli ham petrol kontratları, bir önceki seansta %1,9 artışla 30 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra TSİ 06:13 itibariyle 86,80 dolar/varile yükseldi.

Petrol fiyatları, Kuzey yarımküredeki yaz mevsimine denk gelen seyahat sezonundan kaynaklanan artan yakıt talebi ve ekonomik büyümeyi artırabilecek olası ABD faiz oranı indirimleri beklentileriyle çok az değişse de bir önceki seansta ulaştığı son iki ayın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor.

Brent vadeli ham petrol kontratları, bir önceki seansta %1,9 artışla 30 Nisan'dan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdikten sonra TSİ 06:13 itibariyle 86,80 dolar/varile yükseldi.

ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü, 26 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 83,53 dolar/varil civarında.

Petrol piyasası analiz sağlayıcısı Vanda Insights'ın kurucusu Vandana Hari, petrol fiyatlarındaki hareketin "temel unsurlardan ziyade korku ve hissiyat kaynaklı gibi göründüğünü" söyledi ve destekleyici faktörler olarak yaz yakıt talebinin görünümüne, İsrail ile İran arasındaki çatışma ihtimalinin artmasına ve Beryl Kasırgası'na işaret etti.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de benzin talebinin, bu hafta Bağımsızlık Günü tatiliyle birlikte yaz seyahat sezonunun başlamasıyla artması bekleniyor. Amerikan Otomobil Derneği, tatil döneminde seyahatlerin 2023 yılına kıyasla %5,2 daha yüksek olacağını ve sadece otomobil seyahatlerinin bir önceki yıla göre %4,8 daha yüksek olacağını tahmin ediyor.

ANZ analistleri, "Bu durum, 2024'ün durgun geçen ilk yarısının ardından benzin talebinin toparlanmasına yardımcı olabilir" dedi.

Arz tarafında ise piyasalar Beryl Kasırgası'nın ABD petrol rafineri ve açık deniz petrol üretimine olası etkilerini düşünüyor.

İran petrol satışında zarar ediyor iddiası

 

BOTAŞ'tan İsrail'e petrol ihraç edildiği iddialarına yanıt

 

Petrol sondaj faaliyetindeki işçiler için çalışma saati düzenlemesi

 

Türkiye'nin petrol ve LPG ithalatı arttı, doğalgaz ithalatı geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)