E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları düşüşte---

Petrol fiyatları düşüşte

Petrol fiyatları düşüşte
11 Temmuz 2016 - 12:00 borsagundem.com

Petrol fiyatları yeni haftaya düşüşle başladıktan sonra kayıplarını artırdı

Petrol, geçtiğimiz hafta stok verilerinin  2.2 milyon varil ile beklentilerden daha az düşmesinin ardından, yüzde 4.8 gerilemişti. Veri ayrıca ABD'deki üretimin Mayıs 2014'ten beri en düşük seviyesine geldiğini de gösterdi. Ancak cuma günü güçlü gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ülkenin ekonomisine dair endişeleri azaltmasıyla yükseldi.

Geçtiğimiz haftayı 46.44 dolar seviyesinden kapatan brent petrol yeni günde kayıplarını artırarak yüzde 0.30 düşüşle 46.17 dolar seviyesinden işlemlerini sürdürüyor. NYMEX ise ABD'de üreticilerin aktif petrol sondaj kuyusu sayısını 12 haftanın en yüksek seviyesine çıkarmalarının ardından düştü. Kapanışına göre yüzde 1.43 eksi ile 44.75 Dolar seviyesinden işlem görüyor.

Cuma günü yüzde 0.6 değer kazandıktan sonra, yüzde 1.3 kadar geriledi. Baker Hughes Inc.'nin internet sitesinden bildirdiğine göre, ABD'de ham petrol çıkarma amaçlı kuyu sayısı geçen hafta 10 artarak 351'e çıktı ve 15 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre, para yöneticileri, Batı Teksas petrolünde (WTI) net uzun pozisyon sayısını, 5 Temmuz haftasında, Mart ayından bu yana en düşük seviyesine indirdi. 

Petrol, Şubat ayında son 12 yılın en düşük seviyesini görmesinin ardından, arz kesintileri ve ABD'de düşen üretim dolayısıyla neredeyse iki katı değer kazanması sonrası, son bir ayda varil başına 44 dolar ile 52 dolar arasında dalgalandı. Fiyatlardaki bu toparlanma, Amerikalı petrol üreticilerin beklemeye aldıkları petrol sondaj kuyularını tekrar aktif hale getirmeye başlamalarına neden oldu ve bu durum, üretimdeki düşüşün yavaşlayacağı spekülasyonunu beraberinde getirdi.

Asya borsaları ABD tarım dışı istihdam ile yükseldi

 

Ziynet altın üretimi azalırken “beşibiryerde” üretimi patladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)