E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları karışık seyrediyor---

Petrol fiyatları karışık seyrediyor

Petrol fiyatları karışık seyrediyor
07 Kasım 2013 - 10:33 borsagundem.com

Petrol fiyatları ABD'de gerileyen stoklarla beraber dalgalı bir seyir izliyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) son 5 haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirmesinin ardından dalgalı bir seyir izledi.

Petrol vadelileri New York işlemlerinde dün yüzde 1.5 tırmanış kaydetti. Akaryakıt talebi geçtiğimiz hafta yüzde 2.6 büyürken, stoklardan 3.76 milyon varili eritmiş oldu. Stoklardaki erime Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin 9 katından daha fazla gerçekleşti.

Fat Prophets kaynak analisti David Lennox, "Son bir kaç raporda gördüğümüz üzere akaryakıt stoklarındaki düşüş canlı kalmaya devam ediyor. ABD'de en azından yerel stokların erimesi için yeterli talep yaratıldığı görülüyor. Eğer durum buysa fiyatlar yukarı harekete devam edecektir" yorumunu yaptı.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 5 sent yükselerek Singapur saatiyle 15:55'te 94.85 dolar oldu. Kontrat dün 1.43 dolar yükselerek 94.80 dolara kadar çıktı ve 2 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 33 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu yıl genelinde yüzde 3.3 artış kaydetti.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 26 sent düşüşle 104.98 dolara indi. Brent petrol ile WTI petrol arasındaki fiyat farkı 10.11 dolar olarak gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)