E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPetrol fiyatları piyasaları tedirgin ediyor---

Petrol fiyatları piyasaları tedirgin ediyor

Petrol fiyatları piyasaları tedirgin ediyor
02 Şubat 2016 - 11:35 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün devam etmesi ile birlikte tedirgin

Avrupa hisse senetleri, petrol fiyatlarında bu hafta görülen sert düşüşlerin ardından, Asya hisse senetlerindeki kayıpları izleyerek değer kaybetti. Malexya ringgiti zayıflarken, yen güçlendi. 

Avrupa hisselerinin göstergesi Stoxx Europe 600 Endeksi, petrol fiyatlarının yüzde 2.6 kadar düşmesinin etkisiyle, ham madde ve enerji şirketlerinde görülen kayıpların öncülüğünde gerileyen Asya hisselerini izleyerek aşağı yönde hareket etti. Malezya ringgiti yüksek faizli paralardaki kayıplara öncülük etti. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları düşerken,ABD Hazine tahvilleri değer kazandı. Senatör Ted Cruz, Iowa'daki Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde milyarder Donald Trump'a karşı zafer kazanırken, Demokrat adaylardan Hillary Clinton Senatör Bernie Sanders'ı az farkla geçti.

Petrol, ABD'de rekor seviyede bulunan petrol stoklarının artmaya devam edeceği beklentilerinin küresel arz fazlasının daha da kötüleşeceği endişelerini kuvvetlendirmesinin, Rusya ile OPEC arasında olası üretim indirimi anlaşmasına ilişkin iyimserliği gidermesinin etkisi ile geçen haftaki kazançlarını geri verdi. Petrol fiyatları ile hisse senetleri arasındaki korelasyon, Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer'in son piyasa türbülansının ABD ekonomisi üzerindeki etkilerinin karar almada etkili olacağını kaydetmesinin ardından biraz zayıfladı. Bu yorumlar, Avrupa ve Japonya'da merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırolduklarını işaret ettiği ve imalat sanayi verisinin Çin ekonomisine yönelik kaygıları artırdığı bir ortamda geldi.

Manila'da Rizal Commercial Banking Corp. traderı Rafael Palma Gil, "Piyasa halen volatil," dedi ve "Merkez bankaları göreceli olarak daha genişlemeci hale geliyor, ancak bu duruş, Çin'deki zayıflıkla birlikte, küresel ekonomiye ilişkin endişeleri ortadan kaldırmıyor" şeklinde görüş bildirdi.

BP Plc'nin karı dördüncü çeyrekte,, ortalama ham petrol fiyatının 10 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesinin etkisi ile yüzde 91 azaldı. UBS Group AG'nin dördüncü çeyrekte net karı, vergi kazancının varlık yönetimi yatırım bankacılı birimlerindeki kâr düşüşünün etkisini gidermesi ile birlikte yüzde 11 arttı.

Stoxx europe 600 Endeksi Londra saati ile 08:01'de yüzde 0.3 aşağıdaydı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)