E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları risk oluşturuyor---

Petrol fiyatları risk oluşturuyor

Petrol fiyatları risk oluşturuyor
23 Şubat 2012 - 15:11 borsagundem.com

İran kaynaklı endişelerle dokuz ayın zirvesine yükselen petrol fiyatlarının Türk Lirası ve cari açık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konuşuluyor

Petrol fiyatlarındaki hızlı yükseliş sürüyor. İran ile gerginliğin artacağı endişeleri ve bunun petrol arzında ciddi daralmaya neden olacağı beklentisi fiyatlara yukarı yönlü baskı yapıyor. Bugün Almanya'da iş dünyasının ekonomiye olan güvenini yansıtan IFO Endeksinin beklenenden iyi çıkması da fiyatları destekliyor.
Fiyatlardaki bu hızlı yükselişin Türkiye üzerinde de olumsuz etkileri olabileceği belirtiliyor. Garanti Yatırım'ın Araştırma Bölümü'nün bir raporuna göre, petrol fiyatının yükselmesi Türkiye’nin cari açığına ilişkin kaygıları tekrar gündeme getirecek ve Türk Lirası üzerinde baskı yaratacak. Bu nedenle kısa vadede TL açısından en büyük risk petrol fiyatı olacak.
Bugün Nisan teslim Brent tipi petrol kontratı 123.92 doları görerek dokuz aydan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı.
Nymex'te ise emtia 106.30 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 106.28 dolarla 4 Mayıs'tan bu yana en yüksek kapanışı yapmıştı. New York'ta petrol fiyatları bu hafta yüzde 3 oranında değerlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)