E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları toparlanıyor---

Petrol fiyatları toparlanıyor

Petrol fiyatları toparlanıyor
08 Ocak 2015 - 08:14 borsagundem.com

Petrol, yatırımcıların petroldeki düşüşün aşırı olduğu yönündeki değerlendirmelerinin ardından toparlanıyor

Petrol, ABD’de talebin arttığı işaretleri ile yatırımcıların petroldeki düşüşün aşırı olduğu yönündeki değerlendirmelerinin ardından Nisan 2009’dan bu yana en düşük seviyeden toparlanmayı genişletiyor.

Petrol vadelileri Londra’da yüzde 1.5 kadar yükseldi. Emtia hedge fonu yöneticisi Andrew J. Hall, yatırımcılara fiyatların neredeyse en düşük seviyeye ulaştığını ve yılın ikinci yarısında toparlanabileceğini söyledi. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol rafinerileri geçtiğimiz iki ayda kapasitelerinin yüzde 90’ından yüksek seviyeden faaliyet gösterdi. ABD resmi verilerine göre geçtiğimiz hafta petrol stokları geriledi.

ABD, horizontal sondaj ve hidrolik kırılma yönetimin kullanılması ile 30 yıldan uzun bir sürenin en yüksek petrol üretimini gerçekleştiriyor. Katar’ın tahminlerine göre küresel arz fazlası günlük olarak 2 milyon varil seviyesinde. Bank of America Corp. ve UBS AG analistlerine göre petroldeki düşüş çok hızlı ve sert oldu ve gerilemenin ne zaman sonlanacağına dair net bir işaret yok.

Hong Kong merkezli Nomura Holdings Inc. bölgesel petrol ve gaz araştırmaları yöneticisi Gordon Kwan, “İnsanlar petrol fiyatlarının aşırı düştüğünün farkına vardılar. Bu teknik bir toparlanma olmalı. Ancak ben 60 dolara çıkılabileceğini düşünmüyorum” dedi.

Şubat vadeli Brent petrolü Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 76 sent kadar yükseliş ile varil başına 51.91 dolara geldi ve Seul saati ile 12:11’de 51.37 dolardan işlem gördü. Kontrat, dün 5 sent artış ile 51.15 dolar oldu. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark dün 2.50 dolar iken bugün 2.28 dolar seviyesinde.

Şubat vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 53 sent veya yüzde 1.1 yükseliş ile varil başına 49.18 dolardan alıcı buldu. Kontrat, dün 72 sent artış ile 48.65 dolara geldi. Tüm kontratlarda işlem hacmi, 100 günlük ortalamanın yüzde 19 yukarısında seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)