E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yatay seyrediyor---

Petrol fiyatları yatay seyrediyor

Petrol fiyatları yatay seyrediyor
06 Ağustos 2014 - 12:34 borsagundem.com

Petrol fiyatlarında, yükselen jeopolitik risklerin, uluslararası piyasalarda güçlenen dolarla dengelenmesi sonucunda yatay bir seyir gözleniyor

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, yatay seyrini 3'üncü işlem gününe taşıdı. Dün, Irak ve Ukrayna'da yükselen gerilimin etkisiyle en yüksek 105,62 dolara çıkan Brent petrolün varil fiyatı, dolardaki güçlenmenin ardından son 4 ayın en düşük seviyesi olan 104,05 doları gördü ve günü bu seviyeden gelen tepki alımları ile 104,83 dolardan tamamladı.

Bugün ise sınırlı hareketlerin gözlendiği Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda 104,73 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, yükselen jeopolitik gerilimin arza ilişkin endişeleri beraberinde getirdiğini ve Brent petrolün fiyatında yukarı yönlü baskı yaratmasına karşın, bunun diğer para birimleri ve emtialar karşısında güçlenen dolarla dengelendiğini kaydediyor. Brent petrolün varil fiyatı için 104,3 doların kritik destek seviyesi olduğunu anımsatan analistler, bu seviyenin altında kapanış yapılması durumunda 102,9 dolar seviyelerinin gündeme gelebileceğini, olası yükselişlerde ise 106,1 doların test edilebileceğini ifade ediyor.

Batı Teksas türü ham petrolün (WTI) varil fiyatı, bugün ABD Enerji Enformasyon İdaresi'nin (EIA) açıklayacağı petrol stokları öncesinde sınırlı hareket ediyor. Dün güne 98,40 dolardan başlayan WTI'nın varil fiyatı, Amerikan Petrol Enstitüsü (API) tarafından açıklanan petrol stoklarının beklentilerin oldukça üzerinde düşüş kaydetmesiyle yükseldi ve günü 97,62 dolardan tamamladı. Bugün ise 97,39 - 97,73 dolar dar bandında hareket eden WTI'nın varil fiyatı, şu dakikalarda 97,54 dolardan işlem görüyor.

Analistler, WTI'nın varil fiyatındaki sıkışık seyirde bugün açıklanacak EIA petrol stoklarının ve haziran ayı dış ticaret dengesinin belirleyici olacağını kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)