E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükseldi---

Petrol fiyatları yükseldi

Petrol fiyatları yükseldi
20 Mayıs 2011 - 10:44 borsagundem.com

Petrol fiyatları New York piyasasında talep artışı beklentileri ile yükseldi

Petrol fiyatları New York'ta, yatırımcıların dünkü düşüşün biraz abartılı olduğunu düşünmeleri ve dünyanın en çok petrol tüketen iki ülkesinde talep artışı beklentileri ile yükseldi. Petrol bu yükselişle birlikte haftalık kayıplarının bir kısmını geri aldı.
Temmuz vadeli Nymex petrol kontratı, dün yüzde 1.6 düştükten sonra bugün yüzde 0.6 yükseldi. ABD'de dün haftalık işsizlik başvuruları 29,000 düşerek beklenenden daha fazla bir gerileme gerçekleştirdi. Çin'de dizel yakıtı talebi, üretim tesislerinin, elektrik oranlamasına tabi olmaları ile birlikte, enerjilerini akaryakıttasn sağlamaya yönelmeleri ile birlikte artabilir.
Singapur'da Purvin & Gertz Inc.'den Victor Shum, "Piyasanın beklentisi uzun vadede yukarı ve geçici bir düzeltme görüyoruz. Bu nedenle traderlar bu düşüşü alım fırsatı olaak değerlendiriyor" dedi ve "Çin'in potansiyel dizel ithalatı petrol piyasasının genelini yukarı yönde etkileyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)