E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükselişte---

Petrol fiyatları yükselişte

Petrol fiyatları yükselişte
07 Şubat 2014 - 09:53 borsagundem.com

WTI petrol, ABD'deki yakıt talebi görünümüyle bir haftanın zirvesine yaklaştı

Batı Teksas (WTI) petrolü, dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de beklentilerden iyi gelen ekonomik verilerin yakıt talebi görünümünü iyileştirmesiyle, bir haftanın zirvesine yaklaştı.

Vadeliler New York'ta dün işsizlik başvurularının ekonomistlerin tahminlerinin üstünde düşmesiyle yüzde 0.5 yükseldikten sonra yatay seyretti. WTI soğuk havanın distile yakıt tüketimini arttırmasıyla 4. haftalık kazancına yaklaşarak 7 ayı aşkın en uzun rallisini sergiliyor. Londra'da işlem gören Brent petrol, Libya'da protestocuların boru hatlarına müdahalesinden sonra petrol üretiminin düşmesiyle yükselişe geçti.

"ABD ekonomisinin durumu ve piyasa beklentileri petrol için destek oluşturuyor," diyen Sidney merkezli Barratt's Bulletin'in CEO'su Jonathan Barratt, "Üretimdeki gerileme stokların düşmeye başladığı yılın bu vakti için olağan bir durum. Bu piyasaya bir nevi destek oluyor," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI Nymex'te varil başına 17 sent düşüşle Singapur saatiyle 15:00'te 97.67 dolara indi. Kontrat dün 46 sent artışla 30 Ocak'tan bu yana en yüksek seviye olan 97.84 dolara çıktı. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 17 altında seyretti. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.2 yükseldi.

Mart vadeli Brent kontrat 17 sent yükselerek Londra merkezli ICE Futures Europe'da varil başına 107.36 dolardan işlem gördü. Brent ile WTI arasında dün 9.35 dolar olan fark bugün 9.69 dolar olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)