E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları yükseliyor---

Petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları yükseliyor
24 Mayıs 2011 - 19:16 borsagundem.com

Petrol stoklarının azalması ve dolardaki düşüşün yatırımcıları enflasyon karşısında petrole yöneltmesiyle emtia fiyatları New York'ta yükseldi

Bir haftadaki en büyük düşüşü kaydeden petrol fiyatları, stoklardaki azalmanın da etkisiyle yükseldi.
Libya'daki çatışmanın petrol arzını etkilemesiyle Goldman Sachs Group ve Morgan Stanley petrol fiyatı tahminlerini artırdı. Yarın ABD Enerji Bakanlığı'nın ülkedeki stokların geçen hafta azaldığını açıklaması bekleniyor.
Alman ekonomisinin bir seninin en hızlı büyümesini kaydettiğini gösteren verilerin ardından doların euro karşısında değer kaybetmesi de petroldeki yükselişi tetikledi.
Temmuz vadeli ham petrolün varili Nymex'te 1.47 dolar veya yüzde 1.5 yükseldi ve 99.17 dolar oldu. Kontrat, Londra'da saat 13:30 itibariyle 99.01 dolardaydı. Fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 41 daha yüksekte seyrediyor.
Temmuz vadeli Brent tipi petrol ise Londra ICE Futures Europe'ta 1.55 Dolar veya yüzde 1.4 yükselerek varil başına 111.30 dolardan işlem gördü. Fiyatlar geçen seneye kıyasla yüzde 57 daha yukarıda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)