E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatları zirveden dalgalanıyor---

Petrol fiyatları zirveden dalgalanıyor

Petrol fiyatları zirveden dalgalanıyor
18 Temmuz 2013 - 18:20 borsagundem.com

Petrol fiyatları işsizlik başvurularının beklenenden daha fazla düşmesiyle bu yılın en yükseğine ulaştı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) ABD'de işsizlik başvurularının tahminlerden daha az olmasıyla bu yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
Petrol vadelileri işsizlik başvurularının açıklanmasının ardından New York işlemlerinde yüzde 1.1 kadar yükseldi. ABD'de işsizlik başvuruları geçen hafta 334,000'e düşerek Mayıs başından bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Fed Başkanı Ben S. Bernanke dün, tahvil alım programını düşürmeyi ertelemek için açık kapı bıraktı. Fiyatlar doların euro karşısında güçlenmesiyle erken saatlerde düşmüştü.
Chicago'da bulunan emtia işlemleri firması Iitrader.com kıdemli piyasa stratejisti Bill Baruch, "ABD'de işsizlik başvurularının düşmesiyle ekonominin daha iyiye gittiğini görüyoruz. Veriler beklenenden daha iyi ve bu da petrolün yükselmesine yardımcı oluyor. Güçlü dolar ise petrol üzerinde baskı yaratıyor" yorumunu yaptı.
Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı 99 sent artarak New York saatiyle 10:21'de New York Mercantile Exchange'de 107.47 dolardan işlem görürken, gün içerisinde 107.65 doları görerek Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 4.7 üzerinde gerçekleşti. Fiyatlar bu ay yüzde 11 yükselmiş durumda.
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 2 sent artışla ICE Futures Europe borsasında 108.63 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI petrole farkı 1.24 dolar olarak son iki yılın en düşüğüne geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)