E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Petrol fiyatlarına Fed ve Çin etkisi---

​Petrol fiyatlarına Fed ve Çin etkisi

​Petrol fiyatlarına Fed ve Çin etkisi
23 Temmuz 2013 - 21:42 borsagundem.com

Petrol fiyatları Fed'in Eylül ayında teşvikleri azaltacağı söylentileri ve Çin'in büyüme oranını yüzde 7'de tutması ile dalgalı seyrediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları Fed'in teşvikleri Eylül ayında azaltacağı söylentileri ve Çin Başbakanı'nın ekonomik büyüme için taban olarak yüzde 7 seviyesinin korunacağını açıklamasıyla dalgalı seyrediyor. WTI petrolü ile Brent petrolü arasındaki fark genişledi. 
Petrol vadelileri,  bir Bloomberg anketine göre Fed'in Eylül ayında aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını 65 milyar dolara düşüreceğinin görülmesiyle dalgalı seyretti. Beijing News'e göre Çin Başbakanı Li Keqiang, ekonomistlerle yaptığı son toplantısında yüzde 7'nin "taban seviyesi" olduğunu ve ülkenin onun altında büyünesine izin verilemeyeceğini söyledi. Goldman Sachs Group Inc. tahminlerine göre ise WTI petrol ile Brent petrol arasındaki fiyat farkı ABD'ye Körfez kıyısından gelen arz yoğunluğu ile genişleyecek.
Chicago'da bulunan Price Futures Group kıdemli piyasa analisti Phil Flynn, "Fed sıkılaştırma politikasına yakında başlayabilir. Piyasa Fed'in atacağı adımlar konusunda endişeli. Çin büyümeyi yüzde 7'de tutacak. Bütün bunlar petrol piyasası için destek sağlayacaktır" yorumunu yaptı. 
Eylül vadeli WTI petrolün varil fiyatı New York Mercantile Exchange borsasında 6 sent düşerek New York saatiyle 12:01'de 106.88 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 6.6 üzerinde gerçekleşti. Ağustos vadeli kontrat 19 Temmuz'da 108.05 dolar ile 19 Mart 2012'den bu yana en yüksek seviyeye ulaşmıştı. 
Eylül vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 33 sent artarak Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 108.48 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 1.6 aşağısında seyretti. Avrupa gösterge ham petrolü ile WTI petrolün arasındaki fiyat farkı dün kapanışta 1.21 dolar olarak görülürken bugün 2.73 dolar seviyesinde. WTI petrolün fiyatı 19 Temmuz'da 2010'dan bu yana ilk defa Brent petrolün fiyatının üzerine çıkmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)