E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında 'arz endişesi' yükselişi---

Petrol fiyatlarında 'arz endişesi' yükselişi

Petrol fiyatlarında 'arz endişesi' yükselişi
11 Eylül 2024 - 09:03 borsagundem.com

Petrol fiyatları kasırganın arz kesintisine yol açacağı endişesiyle toparlanıyor. Brent ham petrol yüzde 1'den fazla artarak 70 dolara dayandı

Petrol piyasaları, olumsuz hava koşulları ve arz kesintisi beklentilerinin etkisiyle hareketlenmeye devam ediyor. Kasırga riskinin enerji sektöründeki olası tedarik problemlerine yol açabileceği endişesi, fiyatlarda artışa neden oldu.

Kasırganın petrol arzını aksatacağı kaygılarıyla petrol fiyatları yeniden yükselişe geçti.

Brent ham petrol vadeli işlemleri, Türkiye saatiyle 08.56 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,08 artarak varil başına 69,94 dolara yükseldi. Aynı dakikalarda Batı Texas türü (WTI) ham petrolün varili 66,44 dolardan alıcı buldu.

OPEC+'nın bu yıl ve 2025 için talep tahminlerini aşağı yönlü revize etmesinin ardından salı günü her iki gösterge de yaklaşık 3 dolar düşerken, Brent Aralık 2021'den bu yana en düşük seviyesini gördü ve WTI Mayıs 2023'teki dip seviyesine geriledi.

Nomura Securities ekonomisti Yuki Takashima, Francine Kasırgası'nın yarattığı arz kesintisi korkularının destek verdiğini belirtti.

Takashima, "Yine de, yatırımcılar Çin ve ABD'deki ekonomik yavaşlama nedeniyle talebin yavaşlamasından endişe ettiği için yakın vadede aşağı yönlü baskı muhtemelen devam edecek" dedi.
 
ABD Ulusal Kasırga Merkezi salı günü yaptığı açıklamada, Francine'in Meksika Körfezi'nde güçlenerek kasırgaya dönüştüğünü ve Louisiana sakinlerinin iç bölgelere kaçmasına, petrol ve gaz şirketlerinin de üretimi durdurmasına yol açtığını açıkladı.

ABD Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu (BSEE) salı günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Meksika Körfezi'ndeki ham petrol üretiminin yaklaşık %24'ünün ve doğal gaz üretiminin %26'sının fırtına nedeniyle devre dışı kaldığını bildirdi.

Petroldeki düşüşün küresel ekonomiye etkisiPetroldeki düşüşün küresel ekonomiye etkisi

 

EIA'dan küresel petrol talebi tahminine revizeEIA'dan küresel petrol talebi tahminine revize

 

Küresel petrol talebine ilişkin beklentilerde gerilemeKüresel petrol talebine ilişkin beklentilerde gerileme

 

Petrol devlerinin kârı yüzde 10 gerilediPetrol devlerinin kârı yüzde 10 geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)