E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik---

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik

Petrol fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik
18 Eylül 2024 - 08:38 borsagundem.com

Petrol fiyatları 2 günlük yukarı hareketin ardından yönlerini aşağı çevirdi. ICE'de Brent petrolü 45 cent düşüşle 73,25 ve NYMEX'de Batı Teksas petrolü 48 cent kayıpla 70.71 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Petrol fiyatları iki günlük yukarı hareketin ardından yönlerini aşağı çevirdiler. Piyasada gözler bugün sona erecek FOMC toplantsından gelecek faiz kararında olmaya devam ediyor.

ICE'de Brent petrolü 45 cent düşüşle 73,25 ve NYMEX'de Batı Teksas petrolü 48 cent kayıpla 70.71 dolar seviyesinden işlem görüyor.

ANZ analistleri yaptıkları değerlendirmede, “Zayıf makroekonomik veriler petrol talebi endişelerini derinleştiriyor. Para yöneticileri 2011'den bu yana ilk kez net negatife döndü. Zirve yaz talebinin sona ermesi de piyasa duyarlılığı üzerinde baskı yaratıyor” dedi.

Ancak fiyatlar, İsrail'in Lübnan'da militan grup Hizbullah'a patlayıcı yüklü çağrı cihazlarıyla saldırdığı iddiasının ardından Orta Doğu'da daha fazla şiddet yaşanabileceği ve bunun da kilit üretim bölgesinde olası üretim kesintilerine neden olabileceği ihtimalinden bir miktar destek buldu.

Fujitomi Securities analisti Mitsuru Muraishi, “Yatırımcılar Fed'in olası faiz indirimlerine odaklanıyor, bu da ABD yakıt talebini canlandırabilir ve doları zayıflatabilir,” dedi.

API petrol stokları sürpriz bir şekilde arttıAPI petrol stokları sürpriz bir şekilde arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)