E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında düşüş bekleniyor---

Petrol fiyatlarında düşüş bekleniyor

Petrol fiyatlarında düşüş bekleniyor
08 Ekim 2014 - 07:14 borsagundem.com

EIA Küresel talep beklentisini aşağı çekti

ABD'de Enerji Enformasyon İdaresi tarafından yapılan açıklamada küresel talep beklentilerindeki yavaşlamaya bağlı olarak petrol fiyatlarına dair öngörülerin de açağı çekildiği ifade edildi. EIA, ABD'nin gösterge petrol sözleşmelerinde bu yıl için 97.72 dolar ve önümüzdeki yıl için 94.58 dolar ortalama fiyat öngördü. Brent petrolü için ise bu yıl 104.42 ve önümüzdeki yıl 101.67 dolar fiyta öngörüldü.
EIA'nin bu aya ait kısa dönemli enerji piyasaları görünümü raporu dün açıklandı. EIA'nın bir önceki raporunda ABD petrolünde bu yıl için 98.28 ve önümüzdeki yıl iöin 94.67 dolar fiyat öngörülürken Brent türü petrolde bu yıl için 106 ve önümüzdeki yıl için 103 dolar ortalama fiyat öngörülmüştü.  
EIA'nın raporunda ABD'nin ham petrolünde 2014'te ortalama 8.54 milyon varil üretim öngörüldü ki bir önceki raporda bu beklenti 8.53 milyon varil seviyesindeydi. Ajans, 2015 için ise üretim beklentisini anılan dönemler itibarıyla günlük 9.53 milyon varilden 9.5 milyon varile düşürdü.
 
İran: OPEC petrol fiyatlarındaki düşüşü tolere edebilir

İran petrol bakanı tarafından yapılan açıklamada birliğin içindeki önde gelen üreticilerin üretimlerini düşürmek suretiyle petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün tolere edilebileceği ve bu nedenle bir acil durum toplantısı planlanmadığı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)