E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında fırtına etkisi---

Petrol fiyatlarında fırtına etkisi

Petrol fiyatlarında fırtına etkisi
09 Eylül 2024 - 07:25 borsagundem.com

Petrol fiyatları Meksika Körfezi Sahili'ndeki fırtına nedeniyle 1 dolar arttı.

Potansiyel bir kasırga sisteminin ABD'nin Meksika Körfez Kıyısı'na yaklaşmasının etkisiyle bu sabah erken işlemlerde petrol vadeli fiyatları yükseldi.

Batı Teksas ham petrol fiyatı 1 dolar veya %1,48 artışla varil başına 68,67 dolara ve Brent ham petrolün varil fiyatı 99 sent ya da %1,39 artışla 72,05 dolara kadar yükseldi. Şu sıralarda Batı Teksas petrolü düne göre 89 cent artışla 68,56, Brent petrolü 87 cent artışla 71,93 dolardan işlem görüyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi Pazar günü yaptığı açıklamada, Meksika'nın güneybatı Körfezi'ndeki bir hava sisteminin kuzeybatı ABD Körfez Kıyısı'na ulaşmadan önce kasırgaya dönüşeceğinin tahmin edildiğini söyledi. ABD Körfez Kıyısı, ABD rafinaj kapasitesinin yaklaşık %60'ını oluşturuyor.

Bağımsız piyasa analisti Tina Teng, "Duyarlılık geçen haftaki satıştan bir miktar toparlandı. Ham petrol, karanlık bir ekonomik zeminde 11 ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydetti. Cuma günü ABD'de açıklanan zayıf istihdam verileri, dünyanın en büyük tüketicisinde petrol talebinin düşeceğine dair endişeleri artırdı" dedi.

Morgan Stanley'den Brent ham petrol tahminiMorgan Stanley'den Brent ham petrol tahmini

 

Çin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadıÇin MB 4'ncü ayında da altın alımı yapmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)