E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol fiyatlarında 'Libya' etkisi---

Petrol fiyatlarında 'Libya' etkisi

Petrol fiyatlarında 'Libya' etkisi
30 Ağustos 2024 - 09:11 borsagundem.com

Libya'daki kötüleşen arz kesintileri nedeniyle yükselişe geçen petrol fiyatları, ABD tarafından gelen olumlu çeyreklik veriler sonrası yatay seyre başladı.

Petrol, perşembe günü gelen pozitif ABD ekonomik verileri ve Libya'daki kötüleşen arz kesintileri üzerine yükselişe geçtikten sonra yatay seyrediyor.

Brent, önceki seansta yüzde 1,6 yükseldikten sonra varil başına yaklaşık 80 dolardan işlem gördü, ABD ham petrolü ise 76 doların altında işlem görüyor.

ABD büyümeye devam ediyor

ABD verilerindeki bir revizyon, dünyanın en büyük ekonomisinin ikinci çeyrekte ilk bildirilenden daha güçlü bir hızla büyüdüğünü gösterdi.

Ayrıca, Libya'dan gelen üretimde büyüyen kargaşa nedeniyle bu hafta üretim, yarıya indikten sonra daha da düşme tehlikesi taşıyor.

Üretim durdu, 120 milyon dolar zarar etti

Bloomberg HT'nin haberine göre, Libya Ulusal Petrol Şirketi, Temsilciler Meclisi'nin (TM), petrol ve gaz kuyularını üretime kapatmasıyla 3 günde 120 milyon dolardan fazla zarar olduğunu açıkladı.

Libya Ulusal Petrol Şirketinden yapılan açıklamada, "Petrol ve doğalgazın kapatılacağı duyurusu sonucunda oluşan zarar, üretimin 3 gün önce durdurulmasından bu yana 120,3 milyon doları aştı" ifadelerine yer verildi.

Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından atanan hükümet, Merkez Bankasının yönetimi konusunda yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle 26 Ağustos'ta tüm petrol sahaları, limanlar ve kurumlarda "mücbir sebep" ilan ettiğini; üretimin ve ihracatın durdurulması kararı aldığını bildirmişti.

Petrol üretimi durduruldu: 120 milyon dolar uçtuPetrol üretimi durduruldu: 120 milyon dolar uçtu

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları gerilediABD'nin ticari ham petrol stokları geriledi

 

 Libya'da petrol sahaları kapatılmaya devam ediyor Libya'da petrol sahaları kapatılmaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)