E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları''Petrol fiyatlarındaki artış kalıcı''---

''Petrol fiyatlarındaki artış kalıcı''

''Petrol fiyatlarındaki artış kalıcı''
18 Mart 2011 - 09:06 borsagundem.com

Uzmanlar, siyasi olaylar ve doğal felaketlerin arasında gittikçe artan petrol fiyatlarının önümüzdeki birkaç yıl yüksek olacağını söylüyor

Son aylarda ardarda kırdığı rekorlarla dikkatleri üzerine çeken petrol fiyatları, bu haftada ralli yaptı.
Suudi Arabistan'ın güvenliği sağlama gerekçesiyle Bahreyn'e güvenlik güçleri göndermesinin ardından petrol fiyatları önce 30 yılın zirvesine çıktı. Ardından Japonya'daki depremin ardından ülkenin talebinin azalacağı düşüncesiyle petrol fiyatlarının varili 100 doların altına geriledi.
Ancak ekonomistler ve ekonomi profesörleri petrol fiyatlarındaki yükselişin kalıcı olacağına inanıyor. Petrol fiyatlarında ani değişikliklikler görülse ve volatilite oldukça yüksek osa da, genel bir arz sıkıntısına da dikkat çekiliyor.
Uzmanlar, doğal afetler ve siyasi gerilimlerle artan volatilitenin, artan petrol talebi ve arz sıkıntısıyla birleşmesinin sonucunun yüksek petrol fiyatları olacağını belirtiyor.
Petrolün 60-200 dolar aralığında seyredeceğini öngörülürken, varil fiyatının yeniden 30 ila 50 dolara çekilmesinin ise çok yakın olmadığı ifade ediliyor.
Bazı uzmanlar, pahalı petrolün önümüzdeki birkaç yılda hayatın bir parçası olacağını söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)