E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol gevşeme eğiliminde---

Petrol gevşeme eğiliminde

Petrol gevşeme eğiliminde
05 Ağustos 2016 - 07:23 borsagundem.com

Petrol 2 günlük yükselişin ardından tekrar gevşemeye başladı

Petrol, bir ayı aşkın sürenin en büyük iki günlük kazancının ardından, bu hafta ayı piyasasına girmesi sonrası görülen dalgalı seyir ile birlikte geriledi.

Vadeli petrol kontratları New York piyasasında, önceki iki seansta, Nisan ayından bu yana en düşük seviyesinden yüzde 6.1 değer kazandıktan sonra, yüzde 1 kadar geriledi. Kapanışını 41.93 seviyesinden gerçekleştiren ham petrol yeni günde yüzde 0.83 eksi ile 41.58 seviyesinde...

Brent petrol ise  1.19 dolar yükselerek 44.29 dolardan kapandı. Şu saatlerde yüzde 0.66 eksi ile 43.88 dolar seviyesinden işlem görmekte...Brent bu ay yüzede 3.3 edeğer kazandı. 

ABD'de Çarşamba günü açıklanan resmi veriler, benzin stokları düşerken, ham petrol stoklarının sürpriz bir şeklde ikinci hafta üst üste arttığını gösterdi. Her iki stok da mevsimsel olarak en az 20 yılın en yüksek seviyesinde. Tropik fırtına Earl, Perşembe günü erken saatlerde kıyıya ulaşmasının ardından Belize'yş geçmesi ile birlikte zayıflamaya devam edecek.

Petrol, Haziran ayındaki zirvesinden yüzde 20'nin üzerinde değer kaybederek ayı piyasasına girmesinin ardından dalgalandı ve Salı günü dört ayı aşkın bir süredir ilk ekz varil başına 40 doların altında kapandı. Citigroup Inc. ve Bank of America Merrill Lynch petroldeki sert düşüşün kısa ömürlü olacağı tahmininde bulunurken, Societe Generale SA, fiyatlardaki düzeltmenin, arz ile talep arasındaki daha iyi dengelenmeden dolayı sınırlı olacağını kaydetti.

Avrupa borsalarının artıda açılmaları bekleniyor

 

New York'ta NBC'ye protesto

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)