E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol kazançlarını artırdı---

Petrol kazançlarını artırdı

Petrol kazançlarını artırdı
28 Aralık 2016 - 13:50 borsagundem.com

Petrol, yaklaşık yedi yılın en uzun yükseliş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi

Petrol fiyatları, büyük üretici ülkelerin üretim kısıntılarının küresel arz fazlasının azalmasına yardımcı olacağına ilişkin iyimserlikle,dünkü kazançlarını genişletmeye devam ediyor.

Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, Salı günü 93 sent yükselerek günü 56.09 dolardan tamamlamıştı. Brent petrol yeni günde yüzde 0.72 yükselerek varil başına 56.47 dolara çıktı. Brent petrolü bu yıl yüzde 50 değer kazandı. 

Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Salı günü 88 sent yükselerek 53.90 dolardan kapanmıştı.Kontrat yüzde 0.61 yükselerek varil başına 54.24 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 75 altındaydı. Fiyatlar bu yıl yüzde 45 yükseldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta, Salı günü itibariyle yedi gün üst üste değer kazanarak 2 Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesinden kapandıktan sonra fazla değişmedi. Venezuela Petrol BakanıEologio Del Pino, Salı günü devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, anlaşması yapılan üretim kısıntısının uygulanmaya başlaması ile birlikte, ham petrol stoklarının dengeye gelmesi ve fiyatların istikrar kazanması gerektiğini söyledi. OPEC ve aralarında Rusya'nın da bulunduğu diğer 11 üretici ülke Ocak ayından itibaren üretimi günlük 1.8 milyon varil azaltma konusunda anlaşmaya varmıştı.

Petrol, Petrol İhraç Eden ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) geçen ay sekiz yıl sonra ilk kez üretimi düşürme konusunda anlaşmaya varmasından bu yana varil başına 50 dolar seviyesinin civarında ya da üzerinde seyretti. Piyasa şimdi dikkatini OPEC'in hedeflenen kısıntılara uyup uymayacağı konusuna çevirdi. OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, OPEC ve ortakları kısıntıları izlemek ve üreticilerin taahhütlerine uymasını sağlamak için birkomite kurduğunu kaydetti.

W3UL'DE NH Investment & Securities Co. emtia analisti Kang Yoo Jin, "Petrol daha da yükselebilir, zira OPEC üyelerin üretim kısıntılarını özenli ve sabırlı bir şekilde uygulamaları bekleniyor," dedi ve "Isınma yakıtı için kış dönemi talebi de var. Bu da petrol için talebi artırabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)